Castle Hill Kitchen Renovation

The original kitchen is this Sydney home in Castle Hill was far from perfect. With little bench or storage space to speak of, it was a hugely impractical area. It was also overly crowded and somewhat cut off from the rest of the house, meaning the owners couldn’t easily mingle with their friends when entertaining.

To fix this problem, the owners insisted that their new kitchen flow seamlessly into the home’s main living areas and the outdoor entertaining space. Increased space and clever storage solutions were also musts, but designer Geoff Little was otherwise given the freedom to work his magic and create a stylish, functional new kitchen.

And the results are spectacular. Many structural wall elements were modified to suit the new kitchen’s position, and the light and airy space has an inviting, relaxed charm. Abundant natural light flows in through the room-length window and complements the warm tones of the blackbutt timber flooring. It also combines perfectly with the lightness of the Dulux Buff It doors and panels.

From a practical point of view, two Hettich pull-out pantry systems make the most of the available space and offer easy access to food. The list of appliances includes an induction cooktop and a fully integrated dishwasher, while Blum lift systems are a useful inclusion to the space.

Whichever way you look at it, this kitchen truly is something special. Regardless of whether the owners are entertaining friends or simply want to cook up a relaxed family meal, this space has been perfectly designed to bring people together.